Szerbiában összeül a Janics, Benedek páros?

A Digi Sport Reggeli Start című adásában Benedek Dalma kajakozó elmondta, van terv arra, hogy együtt folytatják Janics Natasával, Szerbiában.

Azt már tudjuk egy ideje, hogy Benedek Dalma elhagyta az MTK-t, és szerb színekben kajakozik tovább, bízva a riói indulásban.

A másik kajakos távozónk Douchev-Janics Natasa lehet, akit már az olimpián megkörnyékeztek a szerbek, hogy magukhoz csábítsák. Az elmúlt hetekben pedig férje, Adrian Douchev kapott visszautasíthatatlan ajánlatott déli szomszédainktól, így egyre biztosabbá vált a távozás, amit az érintettek és a magyar kajak-kenu szövetség is cáfolt.

Hétfőn ezzel kapcsolatban megszólalt a Digi Sport Reggeli start című műsorában Csonka Gábor, Janics menedzsere, aki elmondta, nem tudnak biztosat.

"Natasa jól érzi magát Magyarországon. Ráadásul az egyik legjobban kereső kajakos. Esetében továbbra sem tudunk biztosat, csak annyit, hogy férje visszautasíthatatlan ajánlatot kapott Szerbiából. Óriási vívódás van benne: biztos hátteret szerető sportoló, aki nem szereti a változást” - mondta menedzsere.

"Megújulásra van szüksége, hogy Szerbiában vagy Magyarországon, azt most még nem lehet tudni, de Natasa nagyon ragaszkodik a férjéhez és a családjához, ezért elképzelhető a váltás... Ő kajakozni szeret. Ráadásul nagyon szeret nyerni. Ráadásul nyerő típus. Őt nem érdekli a pénz. Ő nem az a fajta, akinek ha több pénzt adunk jobban fog nyerni."

A műsorban megszólalt Benedek Dalma is, aki arra a pletykára válaszolt, miszerint ha Janics is szerb színekben versenyez majd, akkor összeülhetnek, és együtt indulhatnak párosban.

„Egyelőre nem szeretnék válaszolni a Janics Natasával hírbe hozott szerb párosunk esélyeire, még néhány nap és kiderül minden. Én már leadtam a kikérőimet a szövetségben, várjuk meg, Natasa hogyan dönt. Nem titok, van terv a közös versenyzésre”.

A Digi Sportnak kedden Petrovics Kálmán, a szegedi kajak-kenu klub vezetője is nyilatkozott, aki elmondta, Janics már elkérte a kilépő papírjait.

"Natasával másfél hete beszéltem utoljára, röviden, telefonon. Akkor jelezte, hogy megvan a váltási szándék a részükről, a férje pedig már döntött is, kint marad. Az egyesülettől a hozzájáruló papírt kérte a külföldi versenyzéséhez. Ezt kell majd a szövetségnek csatolnia szeptember végéig, ha jövőre már szerb színekben akar kajakozni. Ez a beszélgetés egyértelművé tette számomra Janics távozási szándékát, de egyben azt is: kint még nincs megállapodás."

Önmagától Natasa soha nem ment volna el Szegedről, a szerb szövetség azonban megtalálta a versenyző gyenge pontját a bolgár férj személyében, egyértelműen erről van szó” - jelentette ki a szegedi kajak-kenu egyesület vezetője.

Petrovics természetesen nem szeretné elveszíteni egyik legsikeresebb versenyzőjét, így bízik abban, hogy nem jön létre az országváltás.

„Ha Natasa visszajön azzal, hogy nem sikerült a szerbekkel dűlőre jutnia, tárt karokkal várjuk. A szerb szövetségnek nincs pénze Natasára, az biztos. Elvileg mi is kérhetnénk érte pénzt, hisz év végéig van szerződése velünk, utána pedig megakadályozhatnánk, hogy náluk versenyezzen. De mi semmiféle akadályt nem gördítünk elé. Sőt: ha el is megy, nálunk bármikor edzhet, ő szegedi, közénk tartozik.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések