Biztató magyar curlinggyőzelem

A novemberi Curling Csapat Európa-bajnokságra készülő magyar női válogatott sikerével zárult hazánk egyik legjelentősebb nemzetközi curling csapatversenye, a kilencedik alkalommal megrendezett Hungarian Curling Cup.

Az öt külföldi és kilenc magyar csapat részvételével zajlott versenyt a Szekeres Ildikó által vezetett Patonai Ágnes, Páthy-Dencső Blanka, Szentannai Ágnes, Béres Alexandra és Nagy Gyöngyi összetételű magyar válogatott csapat nyerte veretlenül. A döntőben a Nagy György, Kiss Zsolt, Balázs Dávid, Barna Krisztián és Czermann Kristóf alkotta Westbay SC férficsapatát verték meg, magabiztos játékkal.
 

A norvég és magyar edzőpáros által irányított csapatnak ez volt a kontinensviadalt megelőző utolsó hazai versenye. A versenyről és a felkészülésről a csapat vezetője, a vegyes párosban világbajnoki ezüstérmes Szekeres Ildikó beszél.

„Idén rövidebb időnk volt az Európa-bajnokságra való felkészülésre, mivel az olimpia miatt novemberben és nem decemberben rendezik meg azt. Három kemény hónap van a hátunk mögött, amit a magyar edzőnknek, Nagy Györgynek is köszönhetően, idén nagyon tematikusan és a korábbi mozdulatok pontosítására használtunk fel. Ennek a felkészülésnek ez a nemzetközi verseny volt az itthoni lezárása, aminek megnyerésével bizonyosodott be, hogy a felkészülésünk eredményes sikerült.

Tavaly, amikor a sportág történetében először játszhattunk a kontinensbajnokság legmagasabb osztályában, láthattuk, hogy mik azok az elemek, amik technikailag megkülönböztetik az „A Ligát" a „B Ligától". Mi most ezeket az elemeket gyakoroltuk, hiszen a célunk, hogy idén újra kivívjuk az A csoportban való indulás jogát. A cél a B soport első helyének megszerzése, és reméljük, hogy a világbajnokságra is kvalifikálni tudjuk a magyar csapatot. Az ismét egy újabb történelmi pillanat lenne a magyar női curling világában" – mondta Szekeres Ildikó.

A csapatnak az elmúlt három hónapban a megszokottnál több versenye volt és egy edzőtábora is, ahol Ole Ingvaldsen, az egyik legsikeresebb norvég edző segítette a munkájukat. Az Európa-bajnokság november 23-án kezdődik, addig még egy versenyt beiktatnak, valamint a csapat elutazik ez háromnapos norvégiai edzőtáborra is. Az Eb is a skandináv országban lesz, Stavangerben.

A csapat Európa-bajnokságon a férfiak mezőnyében az Ézsöl Gábor, Bellei Lajos, Hall Krisztián, Varga Balázs, Vaspöri Tamás összetételű csapat képviseli Magyarországot.

Mind a két csapatunk a B csoportban küzd, a cél tehát a feljutás, még ha ez nem is lesz olyan egyszerű feladat.