Full-contact karate ob szombaton

A budaörsi Városi Sportcsarnok ad otthont az idei full-contact karate országos bajnokságnak, amelyet szombaton rendeznek meg az olimpiára készülő, japán eredetű küzdősport várhatóan másfélszáz művelőjének részvételével.


A formagyakorlatokkal kezdődik az esemény, utána bonyolítják le négy férfi és három női kategóriában a küzdelmek selejtezőit, a délutáni órákban lesznek láthatók mindkét nemnél a legjobb négy-négy versenyző törésgyakorlatai, s este héttől tartják meg a döntőket. Az ob programját többek között a kínai harcművészet, a kungfu elkötelezettjeinek előadásai és katonai közelharc bemutatók színesítik. 

A bajnokságnak - amint azt Kalmár Árpád, a karateszövetség főtitkára, az ob szervezőbizottságának elnöke az MTI-nek elmondta - felkért védnöke mások mellett Simicskó István sportért felelős államtitkár és Hende Csaba honvédelmi miniszter, s nemzetközi védnökséget vállalt felette Marius Vizer, az olimpiai és nem olimpiai sportágakat, valamint nagyszabású sportesemények szervezőit tömörítő SportAccord elnöke.
 

A full-contact szabályrendszerű karatéban engedélyezettek a teljes erejű akciók, a kiütés szabályos, vagyis az ütéseket és rúgásokat az engedélyezett területekre és technikával teljes erővel lehet bevinni.

Forrás: MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések