Az ETO-s lányok elverték Nagybányát

A címvédő Győri Audi ETO KC - biztos csoportmásodikként - remek második félidei játékával 29-23-ra legyőzte vasárnap a romániai Baia Mare csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében.


A két csapat február 8-i, nagybányai találkozóján az ETO remek védekezéssel 26-18-ra diadalmaskodott Szűcs Gabriella együttese ellen. Eleinte a vendégek vezettek, a hazaiak egyenlítettek, majd a 13. percben fordult a kocka (5-4), ám csak rövid időre, mert ezt követően sorozatban háromszor talált be a romániai együttes.

Időt kért Ambros Martin és amikor csapata felzárkózott, a rivális próbálta rendezni sorait 7-8-nál a 22. percben. Arenhart, a Baia Mare brazil kapusa sokáig állta a rohamokat, aztán a 26. percben sikerült egyenlíteni Kovacsics hétméteresével, amikor Szűcs volt kiállítva. A fordítás sem maradt el, a szünetig pedig nőtt a különbség.
   
A második félidőben ellenfelénél lényegesen nagyobb iramot diktált a Győr és miután sikerült kivédekezni Löke kiállítását, beindult a henger. Fokozatosan nőtt az előny, Müller és Löke is szép gólokat lőtt. Amikor negyedórával a vége előtt 22-17 lett az állás, jött pár könnyelmű megoldás, de a román csapat nem tudta kihasználni a hibákat. A hajrában is jobb volt az ETO, amely jövő vasárnap a francia Metz otthonában zárja a középdöntőt.

Az csak a jövő heti zárófordulóban dől el, hogy a magyar klub kivel találkozik a negyeddöntőben.

Eredmény - Női BL, középdöntő, 5. forduló

Győri Audi ETO KC-Baia Mare (román) 29-23 (12-10)
a hazai góldobók: Müller 8, Kovacsics 6, Löke 4, Hornyák 3, Szen 2, Korsós 2, Knedlikova 2, Aguilar 1, Bognár-Bódi 1

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések