Megdöbbentő: Visszatérhetnek a pályára a bundázó a focisták

Megdöbbentő, de igaz: újra a pályán láthatjuk azokat a fogadási csalással vádolt, vagy bundázás ­miatt bűnösnek mondott focistákat, akik ellen öt évnél régebb óta zajlik az eljárás.
A labdarúgó-szövetség (MLSZ) módosított szabályzatán, legfeljebb három évre tilthatják el a folyamatban lévő bírósági ügyben érintett játékosokat. A bundabotrány több mint öt esztendeje robbant ki, a vádlottak eltiltása elévült. Irány a pálya!

Az európai (UEFA) és a nemzetközi szövetség (FIFA) zérótoleranciát hirdetett korábban a fogadási csalásokkal kapcsolatban. Az MLSZ az ügyben feltett kérdéseinkre jövő hét elejére ígért választ, a Blikk által megkérdezett ügyvéd szerint viszont indokolt a változtatás.– Helyesnek tartom a szövetség döntését, az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Három év alatt nem sikerült végleges ítéletet hozni az ügyben. Ha még tovább fennáll az eltiltás, sporvezetői és edzői karrierek dőlhetnek össze – foglalt állást dr. Kamarás Péter. Vagyis azok, akiket mostanában bíróságokon szemlesütve láthattunk, visszatérhetnek a gyepre. Persze kérdés, ilyen előzmények alapján ki szerepel velük szívesen együtt? Pomper Tibor szemé­lyében már van is olyan bundázással vádolt és büntetést kapó focista, aki ajánlatot kapott. 
– Nem tudom, jó vagy rossz hír a magyar labdarúgásnak, de az új MLSZ-döntés alapján újra igazolhatóvá váltam. Az első megkeresés megtörtént! – írta közösségi oldalán a REAC volt játékosa, akit egy Somogy megyei első osztályban szereplő együttessel hoztak szóba. Lapzártánkig nem értük őt utol, de a szóba hozott település polgármestere szerint nincs alapja, hogy hívnák Pompert. Máshol nem ilyen megengedőek a szabályok: Máltán (!) örökre eltiltottak csaló válogatott focistát, Olaszországban teniszezők kaptak hasonló ítéletet.

Nagyüzemi csalás

2011-ben robbant ki itthon a hazai bundabotrány. A csalásokat több szálra bontotta a hatóság, az érintettek eddig legfeljebb pénzbüntetést és felfüggesztett börtönbüntetést kaptak. Igaz, van olyan per, amelyben még nem született ítélet.

Ökölvívás: az összes riói bírót eltiltotta a nemzetközi szövetség

Shaqiri úgy gondolja szebb gólt lőtt, mint Gera

Nagy: nem hiszem, hogy Olaszország játékostemető lenne

Dárdainak jó esélye van Ronaldót szerződtetni

F1: Kiszabadultak a vetkőző szurkolók


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések