Nikolicsé lehet a főszerep a vb-selejtezőn

Nikolics Nemanja jelentheti a megoldást a labdarúgó-válogatott gólínségére és csatárgondjaira.
A nemzeti csapat a legutóbbi két találkozóján gólképtelen maradt, a nyári Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőben Belgium (4-0), míg az első világbajnoki selejtezőjén Feröer ellen (0-0) sem sikerült túljárni a rivális kapusának eszén. A nyitókörben az Eb-győztes portugálokat legyőző Svájc ellen mindenképpen muszáj a hálóba találnia Bernd Storck (53) szövetségi kapitány együttesének, ahhoz, hogy nyerni tudjon. – A kontinenstornán bebizonyítottuk, versenyképesek vagyunk a legjobb csapatokkal, de ezt újra meg kell mutatnunk. Nem félünk, győzni szeretnénk – mondta a német szakember. – A játékosok lábában már több meccs van, ezért javult a fizikai állapotuk, jobb formában vannak, mint Feröer ellen voltak.

Priskin Tamás és Böde Dániel kimaradása miatt a Storcknál eddig kevesebb lehetőséget kapó csatárra, Nikolicsra nagyobb feladat hárulhat. A lengyel Legia Warszawa támadója rendre lehetőséget kap klubjában: gólkirály lett, a mostani szezonban a Bajnokok Ligája selejtezőjében hat meccsen ötször talált kapuba, míg a bajnokságban négyszer volt eredményes, legutóbb szombaton a Lechia Gdans ellen. Ugyanakkor a válogatottnál eddig adós a kiugró teljesítménnyel, utoljára a Litvániával szembeni, 2015. júniusában rendezett, 4-0-ra megnyert felkészülési találkozón (volt eredményes, előtte pedig szintén barátságos összecsapáson, az oroszoknak lőtt gólt (2-1) még 2014-ben. Tétmeccsen csupán egyetlen alkalommal ünnepelhetett, még 2013. októberében, amikor itthon 2-0-ra múltuk felül Andorrát. Mikor törje meg negatív sorozatát, ha nem most? – Gyengébben kezdtünk Feröerrel szemben, de az csak egy meccs volt, nem szabad temetni a csapatot. Most két kemény összecsapás jön Svájc és Lettország ellen, s a közönség mellettünk áll. Együtt sikerülhet a bravúr – nyilatkozta néhány napja lapunknak ­Nikolics.

Elégedetlen volt

Nikolics júliusban elárulta, a válogatottnál nem szeretné a kispadot koptatni. – Mindig örömmel mondok igent a meghívóra, de csak akkor, ha a pályán is számítanak rám, a kispadon nem szeretnék ülni – nyilatkozta, de a szeptemberi, feröeri mérkőzésen sem volt a kezdőtizenegy tagja.

Tomori után újabb alapember dőlt ki a kéziválogatottból

Kislányokkal erőszakoskodott az olimpiai bajnok osztrák dzsúdós

Igazi művészet volt, ahogyan Alonso rajtolt Malajziában – videó

Kiszivárgott, mennyit keresnek a Barca-sztárok!

Magyar szakembert vitt Dárdai a Herthához


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések