Shaqiri úgy gondolja szebb gólt lőtt, mint Gera

A svájciak magabiztosan nyilatkoztak a mieink elleni világbajnoki selejtező előtt, Vladimir Petkovic szövetségi kapitány nem is foglalkozik a pontvesztéssel.
Vladimir Petkovic, a svájci válogatott szövetségi kapitánya elmondta, csapata a győzelemre hajt majd és ez nem csak a holnapi meccsre igaz, hiszen egyetlen válogatott ellen sem elégednek meg az egy ponttal.

Újságírói kérdésre a kapitány elmondta, éppen eleget tudnak a magyar csapatról ahhoz, hogy ismerjék a gyengeségeiket és az erősségeiket, ugyanakkor az Európa-bajnokságon elért eredményeik miatt tisztelik az ellenfelet.

A csapat egyik legnagyobb sztárja, az Arsenalban szereplő Granit Xhaka eltiltás miatt nem léphet pályára pénteken, de a kapitány nem akarta elárulni kivel pótolja majd legértékesebb játékosukat. Annyit azért elmondott, a taktikán emiatt nem változtatnak majd, középpályást állít majd Xhaka helyére.

A csoport állásával kapcsolatban Petkovic megjegyezte, szeretnék megőrizni a portugálok elleni siker után megszerzett első helyüket a selejtezőcsoportban, amihez egy pénteki győzelem kiváló lehetőség lenne. A hat pont kicsit nyugodtabb helyzetbe hozhatná a svájciakat, de még így is nagyon sok lesz hátra, ugyanakkor az ő szempontjukból nem szeretnék, ha ez a meccs a második helyről szólna.

Xherdan Shaqiri, a Stoke City szélsője saját csapatát dicsérte. Kiemelte, csapata remek támadófutballt játszik, de a védekezésükre sem lehet panasz. Az Európa-bajnok Portugália ellen is sokat volt náluk a labda, állítása szerint a legjobbakkal is felveszi a versenyt ez az alakulat. 

Shaqiri egyébként sérülés után tért vissza, hétvégén a Manchester United otthonában lépett pályára és pontszerzés lett a csapat küzdelmének eredménye.

A magyar kollégák szembesítették Shaqirit a ténnyel, hogy Gera Zoltán portugálok ellen lőtt gólja lett az Eb legszebb találata, miközben ő fantasztikus gólt ollózott a lengyelek elleni nyolcaddöntőben. A ballábas játékos kissé megmosolyogta a kérdést, és elmondta, „mindenki tudja, hogy enyém volt a szebb gól, de ez már a múlt, most mindenki a pénteki meccsre koncentrál”.

A sajtótájékoztatón részt vett még Yann Sommer, a Borussia Mönchengladbach kapusa, aki szerint a magyarok nagyot fognak küzdeni, miután Feröeren nem sikerült nyerniük, ezért nekik is óvatosabbnak kell lenniük. Már nyáron is követték a magyarok meccseit, amiből kiderült, sokat fejlődött Bernd Storck csapata. „Láttuk az Eb-meccseiket, élvezték a játékot, vigyáznunk kell, ne lendülhessenek megint úgy játékba, mint akkor. Franciaországban nagy lendülettel, már-már pimaszul játszottak a magyarok” – mondta Sommer.

A Magyarország–Svájc világbajnoki selejtező pénteken 20.45-kor kezdődik a Groupama Arénában. 

Nagy: nem hiszem, hogy Olaszország játékostemető lenne

Dárdainak jó esélye van Ronaldót szerződtetni

F1: Kiszabadultak a vetkőző szurkolók

A nemzeti ligák fúrhatják meg a 2018-as szuper BL-t

Világcsúccsal lett világbajnok a 71 éves magyar erőemelő


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések