Férfi kosárlabda NB I/B: az aranykapuhoz ért a DEAC-Kamilla

Magabiztos győzelmével elvette a bakonyiak pályaelőnyét a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a döntő első mérkőzésén.
A jövő héten már a bajnoki címért, egyben a feljutásért játszhatnak hazai pályán a debreceni kosarasok. Berényi Sándor együttese taktikus játékkal, minden negyedet megnyerve végül 21 pontos sikert aratott az alapszakaszgyőztes otthonában.

Szabó Miklós ziccerével és Velkey János hárompontosával hamar előnybe került a DEAC, de a hazaiak sokáig tartották a lépést. Mindkét együttes elsősorban a palánk alól próbált érvényesülni, minden lepattanóért hatalmas csata folyt. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a negyed végéhez érve a debreceni letámadás érezhetően megzavarta a vendéglátókat, így hét pontos DEAC előnyt mutatott az eredményjelző (18-25). A játékrészt Pavlovic triplája zárta, de így is a hajdúságiak nyerték a pont gazdag első tíz percet.

Molnár Andrásék magukhoz képest jóval többet igyekeztek a festékből befejezni a támadásokat, a távoli dobásokat ezúttal nem erőltették. Meg is lett az eredménye ennek a játékstílusnak, a Körtélyesi Gergely nélkül csak három magasemberrel rendelkező Veszprém centerei hamar faultproblémával küszködtek. Szabó Miklós nagyon élt, vezérletével a 15. percben kétszámjegyűre nőtt a differencia (29-39). A gyorsindulások sem maradhattak el debreceni részről, így a nagyszünetre megnyugtató 14 pontos különbséggel mehettek.

A fordulás után nagyon motiváltan jöttek ki a csapatok, de az eredmény állandósulni látszott. Hiába tett meg mindent a Pavlovic, Kámán, Hegedűs trió által húzott nyugati bajnok, valaki mindig előrelépett vezérré a hajdúságiaktól. A mérkőzés napján a harmincadik születésnapját ünneplő Farkas Attila egy gyorsindítás után átzsákolta a hazaiak bosnyák légiósát (44-58), meg is torpant Mérész Csaba együttese.

Tizenhét pontos előnnyel kezdhette az utolsó felvonást a DEAC, de a Veszprém mindent egy lapra feltéve megkezdte a felzárkózást, sőt többször is feljöttek tíz egységnyire. Szabó Miklós és Jahmal Jones azonban nagyon fontos kosaraival nem engedte közelebb ellenfelüket, így nem forgott veszélyben a cívisvárosi siker. A végére kissé elfáradtak a hazaiak, így végül 21 ponttal nyert Berényi Sándor csapata, a játék képe alapján teljesen megérdemelten.

A két győzelemig tartó párharcban így 1-0-ra vezet a DEAC, jövő héten hazai pályán a bajnoki címért játszanak az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

HOYA Pannon Egyetem Veszprém – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 71–92 (21-25, 15-25, 17-20, 18-22)
DEAC: Jones 16, Velkey 8/3, Molnár 17, Farkas 16, Szabó 22/3 cserék: Lajsz 3, Kósa 2, Varga, Erdei 5/3, Opre 3, Pék, Kovács.
Edzők: Berényi Sándor, Ráthonyi Tamás, Kádár Tamás

Berényi Sándor:
- Először is szeretném megköszönni a minket elkísérő szurkolóknak, hogy ilyen messzire is eljöttek drukkolni, sokat jelent ez a csapat számára. Az történt a meccsen amire számítottunk: ellenfelünk szűk rotációval dolgozott, így faultproblémákkal küszködött, így végig kontrolláltuk a meccset. Ennek ellenére nem sikerült a saját tempónkat diktálni, ebben javulnunk kell a visszavágón. A győzelem kulcsa a festékből szerzett kosarak, és a kulcsszituációban szerzett gyorsindítások voltak.

Forrás: dehir.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések