Sok összetevőből állt a debreceni kosaras bravúr

Velkey János szerint a magyar bajnokság olyan kiegyenlített, hogy bármikor történhet meglepetés - írja a haon.hu
A DEAC–Atomerőmű mérkőzést megelőzően sokan „országos kettesként” könyvelték el a két csapat bajnokiját, ám a hajdúságiaknak ragyogó játékkal sikerült meglepetést okozniuk. A 87–69-es győzelemből oroszlánrészt vállalt a huszonhat pontig jutó Isaiah Armwood, valamint a huszonnégy egységet termelő Ivan Lilov, vagyis a két légiós a debreceni termés közel ötvennyolc százalékát (!) szerezte. A meccs statisztikájából kiderül, hogy a lecsorgó labdák általában a hazaiaknál kötöttek ki (36-27). Kiemelendő, hogy az első fordulóban a hajdúságiaknak meggyűlt a bajuk a büntetőkkel, ám ebben a játékelemben is komoly fejlődést tapasztalhattak a nézők (tizenhét próbálkozásból tizennégy sikeres volt).

Bármi megtörténhet

– Tisztában voltunk vele, hogy nem minket tartottak az összecsapás esélyesének, de nem igazán érdekelt ez bennünket – jelentette ki a Hajdú-bihari Naplónak Velkey János. – Kiegyenlítettnek gondolom a bajnokságot, egy-egy meccsen bármi megtörténhet, bármikor borulhat a papírforma. Hogy mivel sikerült legyőznünk a paksiakat? Sok tényezőn múlt a győzelmünk, de a legfontosabbnak azt tartom, hogy nagyon koncentráltunk a lepattanókra, a vetélytársunknak nem adtunk esélyt a szabad labdák begyűjtésére a palánkunknál. Emellett a dobóformánk sem hagyott kivetnivalót maga után. Köszönettel tartozunk a drukkereinknek, akik alaposan kivették a részüket ebből a szép diadalból – mutatott rá a 22 esztendős játékos, aki nyolc pontot „tett a közösbe”. Velkey hozzátette, a Szegeddel vívott, vereséggel záruló találkozóhoz képest sokkal fegyelmezettebb játékot mutattak be, csökkent az egyénieskedések száma, valamint igyekeztek maradéktalanul betartani Berényi Sándor elképzeléseit.

Mindenki hozzájárult

Kósa Tamás a szombati ütközetet követő sajtótájékoztatón elárulta, a debreceni alakulat külföldi kosarasai extra teljesítményt nyújtottak a parketten, de a kiegészítő emberekre sem lehetett panasz. Kósa kiemelte Lilovot, szerinte a bolgár klasszis remekül lát a pályán, kiválóan tudja helyzetbe hozni a társait.

Molnár Andráséknak sok idejük nem maradt az ünneplésre, ugyanis szerdán már Székesfehérváron vendégeskednek. A Fejér megyeieket túlzás nélkül nevezhetjük a pontvadászat egyik gigászának, tudniillik az előző idényben megnyerték az NB I-et.

– Nem mi számítunk a favoritnak, de úgy állunk hozzá a következő feladathoz, mint a szombati mérkőzéshez. Tudjuk, mire kell figyelnünk annak érdekében, hogy egy szoros meccset vívjunk a fehérváriakkal – zárta mondandóját Velkey János.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések